Sućuraj now

Apartmaji ''Mate Slavić'' - otok Hvar


hvar apartmaji apartmaji hvar hvar apartmaji

- Nastanitve - Otok Hvar, Hrvaška


Na razpolago sta dva dvosobna apartmaja (apartma A, apartma B) in studio-apartma.

Apartmaji so klimatizirani.

WLAN internet.


hvar apartmaji

- Nastanitve - Otok Hvar, HrvaškaAPARTMA A


Apartma A ima dve dvoposteljni sobi s kopalnico, WC, SAT-TV, kuhinjo in dnevno sobo.

Vsaka soba ima balkon.


apartma hvar hvar apartma apartma hvar hvar apartma

- Nastanitve - Otok Hvar, HrvaškaAPARTMA B


Apartma B ima dve dvoposteljni sobi s kopalnico, WC, SAT-TV, kuhinjo in teraso.

Vsaka soba ima balkon.


hvar apartmaji apartmaji hvar hvar apartmaji apartmaji hvar

- Nastanitve - Otok Hvar, HrvaškaSTUDIO APARTMA


Studio-apartma ima dvoposteljno sobo z balkonom, kuhinjo, SAT-TV, kopalnico, WC in klimatsko napravo.


nastanitve hvar hvar nastanitve nastanitve hvar hvar nastanitve

- Nastanitve - Otok Hvar, HrvaškaApartmaji so obdani z vrtom in dvoriščem z zelenjem tako, da njegova senca nudi odlično mesto za počitek. Le pet minuta hoda od apartmajev se nahajata dve nedotaknjeni plaži s kristalno čistim morjem. Do njih lahko pridete tudi z ladjico, ki jo lastnik nudi svojim gostom.

Apartmaji imajo lastno parkirališče za 4 avtomobile.


hrvaška nastanitve hrvaška nastanitve hvar hrvaška nastanitve hrvaška nastanitve hvar

- Nastanitve - Otok Hvar, HrvaškaOtok Hvar


Hvar je hrvaški otok v srednjem Jadranu. Hvar, ki meri 299,6 km2, je v turističnem pomenu najbolj znan jadranski otok. Ta sloves dolguje zelo prijetnemu podnebju.

Po številu sončnih dni (povprečno sije sonce 2718 ur letno) je na prvem mestu na jadranski obali in med prvimi v Evropi. Spričo barvitosti otoka, pokritega z vinogradi, nasadi oljk in aromatičnimi rastlinami ( sivka ), očarljivost njegovih naselij s številnimi kulturnozgodovinskimi spomeniki in prijetnimi, po navadi z borovimi gozdi čki, obraslimi plažami je Hvar eden najbolj atraktivnih otokov na Jadranu.


hvar hrvaška hrvaška hvar hvar hrvaška

- Nastanitve - Otok Hvar, Hrvaška


Naseljen je bil že zgodnjem neolitiku , o čemer pričajo številni predmeti (kamnito orodje in orožje, koščene igle in drugo), ki so jih odkrili v otoških jamah, medtem ko ostanki iz ilirska dobe govore o pomembnih naseljih.

Grki so ru v obdobju 386. do 385. pr. n. št. ustanovili dve mesti Faros (današnji Stari Grad ) in Dimos, (današnji Hvar ). Leta 219. pr. n. št. so otok z zmago nad ilirskim vojskovodjem Demetrijem Hvaraninom zavzeli Rimljani.

V 7. stol. so se pričela na Hvaru naseljevati slovanska plemena, potem pa je otok zamenjal mnogo gospodarjev: večkrat sta se zamenjala Bizantinc in Benetke , otoku so vladali hrvatski kralji, ogrsko-hrvatski kralji, bosanski kralj Tvrdko I., Hrvoje Vukšić, Dubrovniška republika , najdlje (od 1420. do 1797.) pa Benečani.
V času Napoleonove Ilirije je Hvar izmenoma pripadal Avstriji , Francozom in Angležem, nato pa od 1813. do 1918. Avstriji.

Največja naselja na otoku so: Hvar , Stari Grad , Jelsa in Sućuraj.


otok hvar otok hvar otok hvar

- Nastanitve - Otok Hvar, Hrvaška -Sućuraj


Sućuraj je staro morsko mesto na skrajnem koncu otoka Hvar in se nahaja ob globokem zalivu, v dolini obrnjeni proti morju. To je mesto kjer je otok najbliže celini, ki se nahaja le 6 km daleč.

Iz Sućuraja se ponuja lep pogled na Biokovo, Makarsko in Pelješac. Staro mestno jedro s pristaniščem je bilo zgrajeno že v 15. stoletju na dveh malih polotokih. Že v antični dobi je mesto imelo pomemben strateški položaj.

Kulturni ostanki datirajo še iz Ilirskega obdobja. Hvarski statut iz leta 1331. omenja cerkev Sv. Jurija v Sučuraju po katerem je mesto tudi dobilo ime. V začetku je zaselek obsegal le nekaj pastirskih in ribiških koč. Naseljevanje se nadaljuje s prihodom Augustincev iz Zaostroga, ki v 16. stoletju ustanovijo samostan.


sućuraj sućuraj sućuraj

- Nastanitve - Otok Hvar, Hrvaška -


Arhitektura Sućuraja je še danes pod velikim vplivom neretvanskega stila gradnje. V času Benetk se je Sućuraj nahajal na tromeji treh držav: Beneške, Turške in Dubrovniške republike.

V 17. stoletju Benečani zgradijo trdnjavo, ki pa je bila porušena v 2. svetovni vojni.

Sućuraj je prijetno, tiho mesto, ravno pravo za prelep oddih. Rustikalna gradnja hiš, zgodovina in tradicija, lepote Biokova, Neretvanski kanal in Pelješac, lepe slikovite plaže, ugodno podnebje, mir in tišina so stvari ki že od nekdaj privlačijo turiste.


sućuraj hvar sućuraj hvar sućuraj hvar

- Nastanitve - Otok Hvar, Hrvaška


Odličen zemljepisni položaj, mediteranska vegetacija in 2700 sončnih ur v letu. Bivanje v Sućuraju je prijetno skozi vse leto. Morje je primerno za kopanje od maja do oktobra.

Mestece je odlično povezano s celino saj trajekt v sezoni vozi 10 krat dnevno, po potrebi pa tudi večkrat.

Obstaja tudi možnost izletov, jadranja, raznih vodnih športov in atraktivno nočno ribarjenje.